28 Mostra del cómic a Cornellà 2012

28 Mostra del cómic a Cornellà 2012 / Muestra del Cómic de Cornellà

Edición:
28
Duración:
Del 5-XI-2012 al 5-XII-2012
Localización:
Cornellà de Llobregat · BARCELONA · España
Contacto:
Equipo:
Patrocina:
Ajuntament de Cornellà de Llobregat

28 edición de Muestra del Cómic de Cornellà de Llobregat, con exposiciones, actos en directo, cuentacuentos y visitas guiadas repartidas por las diferentes actividades que se llevarán a cabo en los institutos, bibliotecas, centros cívicos, salas de exposiciones y mercados y comercios de la ciudad.


Programa

Còmics en directe
15 de novembre, a les 21h
El Diván de los Sentidos (c/Cornellà Modern 16)
De tapes amb Joso
Aquest any comptarem amb la presència de Joso, dibuixant i humorista, que va iniciar la seva carrera professional el 1956 realitzant treballs per a l'Editorial Bruguera, per la nostra activitat "De tapes amb...". Tornarem a gaudir d'una vetllada de tapeo molt especial, entre les creacions de l'Eva Davó, cuinera de El Diván.   
________________________________________
17 de novembre, de 10 a 14h
Mercat Sant Ildefons (Av. República Argentina s/n)
Caricatures al mercat amb alumnes de l'escola Joso
Alumnes de l'Escola Joso Centre de Còmic i Arts visuals passaran un matí fent caricatures al Mercat de Sant Ildefons!! Si et vols emportar la teva, a preus populars, passa't pel mercat i gaudeix de l'espectacle.
________________________________________
Exposicions
Del 12 d'octubre al 25 de novembre
Museu Palau Mercader (Ctra. de l'Hospitalet s/n, Parc de Can Mercader)
La família Ulises
L’exposició  La família Ulises vol retre un homenatge a aquesta gran sèrie de la nostre historieta, una de les més populars, clàssiques i també de més qualitat dels tebeos espanyols. L’exposició comptarà amb els originals de dos dels més importants col•leccionistes de TBO, Lluís Giralt i Francesc Regás, que han cedit els seus originals per a aquesta mostra.  Originals de Benejam, en la seva majoria, amb pàgines escrites tant per Buigas com per Bech.
Diumenges i festius de 10:00 a 14:00 h
Visita comentada: 21 d’octubre, a les 12h, a càrrec de Toni Guiral.   
________________________________________
Del 29 d'octubre al 30 de novembre
Instituts públics de la ciutat
Beca Carnet Jove / Connecta't al Còmic
Exposició que itinerarà pels instituts de la ciutat amb les vinyetes del guanyador i els finalistes del concurs del premi tira còmica Més Jove del 2011, organitzat per la Generalitat de Catalunya (Carnet Jove). Durant la Mostra, el Punt d’Informació dels instituts dinamitzarà activitats relacionades amb el món del còmic!
________________________________________
Del 29 d'octubre al 30 de novembre
Paret Taronja del CRAJ (CRAJ, c/Mossèn Andreu, 17)
Autors i autores júnior 28è concurs de còmics Ciutat de Cornellà
Amb aquesta exposició volem mostrar els treballs d’aquests futurs i futures artistes del món del còmic. No us la perdeu, perquè us sorprendran les històries creades per aquests joves d’entre 12 i 16 anys!!
Horari: de dilluns a divendres de 16 a 21h / dissabtes de 17 a 21h
________________________________________
Del 5 al 25 de novembre
Residència Teresa Duran (Av. Salvador Allende, 45)
Viñetas por la discapacidad intelectual
Soy Capaz és una novel•la gràfica de Francisco Menor que aborda el tema de la discapacitat intel•lectual a través de diverses anècdotes, en la seva majoria reals, que composen una possible trajectòria vital comuna de la gent amb aquesta característica i de la del seu voltant. Francisco Menor, autor de la ciutat, és llicenciat en Belles Arts i professor de dibuix. Pel que fa al còmic és autor de diverses historietes i novel•les gràfiques, ha publicat col•laboracions amb revistes com El Arca de las Historietas o Sinónimos de Lucro, dibuixa la sèrie Leyendas de Lácenor per TS Comix i edita la revista online Antimateria. Es pot accedir a la compra online de la novel•la gràfica al web de TS Comix
Horari: Dilluns a diumenge d’11.30 a 13.30h i de 16.30 a 18.30h
________________________________________
Del 5 de novembre al 2 de desembre
Biblioteca Central de Cornellà (c/Mossèn Andreu 15)
Spiderman: veí, amic, superheroi
Spiderman, creació d’Stan Lee i Steve Ditko va aparèixer per primera vegada al número 15 d’Amazing Fantasy, publicat a l’agost de 1962. Aquesta exposició fa un recorregut des dels inicis d’aquest superheroi, repassant les seves amistats i enemistats més importants, les col•leccions més destacades, i els autors més importants de la saga.
Horari: de dimecres a dissabtes de 10 a 14h / de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h.
________________________________________
Del 5 de novembre a l'1 de desembre
Mercat Marsans (Plaça Marsans, s/n) i Mercat Centre (Plaça Lluís Companys, s/n)
Les millors caricatures de Vizcarra
Aquesta exposició de les caricatures més divertides de personatges reconeguts i d'actualitat del Joan Vizcarra, el gran caricaturista de El Jueves, es portarà als mercats municipals del barri de la Gavarra i Centre, per tal d'apropar-nos a la gent, de portar els còmics a peu de carrer.
Horari Mercat Marsans: dilluns a dijous i dissabte de 8 a 14h / divendres de 8 a 20h
Horari Mercat Centre: dilluns, dimecres i dijous de 8 a 14h / dimarts i dissabtes de 7:30 a 14h / divendres de 7:30 a 20h
________________________________________
Del 8 de novembre a l'1 de desembre
Espai d'Art Moritz (Centre Cultural Joan N. García-Nieto, c/Mossèn Andreu, 17)
Arrugas, de la viñeta a la pantalla
De la Viñeta a la Pantalla és l’exposició oficial del film Arrugas, basat en la cèlebre i guardonada obra del versàtil historietista valencià Paco Roca, Premi Nacional de Còmic 2008. Una mostra, organitzada per Flash-Back Producciones i comissariada per Antoni Busquets, que recorre tot el procés creatiu del film guanyador del Premi del Públic al Millor Llargmetratge al Festival Anima de Bruselas i de dos Premis Goya en les categories de Millor Pel•lícula d’Animació i Millor guió adaptat.
Inauguració: 8 de novembre a les 20h.
Horari: de dilluns a divendres de 16 a 21h / dissabtes de 17 a 21h.
________________________________________
Del 9 de novembre al 2 de desembre
El Castell Sala d'Exposicions (Castell de Cornellà, c/Mossèn Jacint Verdaguer s/núm)
EXPOSICIÓ DEL 28è CONCURS DE CÒMICS "CIUTAT DE CORNELLÀ
Aquesta exposició constitueix l'acte central de la Mostra i dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 28è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà", on els joves creadors fan del còmic el seu mitjà d'expressió artística. Durant l’acte d’inauguració es farà l’entrega de premis del concurs, així com el lliurament del 19è premi Ivà, que aquest any ha recaigut sobre Kim, autor de El arte de volar.
"RACÓ DE L'IVÀ i 25 anys de Makinavaja"
El Racó de l'Ivà ens recorda l'enyorat dibuixant amb una col•lecció d'obres (dibuixos, il•lustracions i historietes dedicades a l'Ivà) realitzades pels historietistes professionals guardonats amb el premi Ivà.
Un pont vers Angoulême, de l'Escola Joso
A més aquest any, comptarem amb l’exposició  "Un pont vers Angouleme", que celebra  26 anys de viatges ininterromputs de la Joso al Festival de la BD de Angoulême, on es mostra l’estret vincle generat entre el festival, la ciutat i l’escola. L’exposició compta amb més de seixanta pàgines originals de còmics d’una vintena d’alumnes i professors de la Joso (Jordi Lafebre, Josep Homs, Roger Ibáñez o Raule), publicats a França a editorials tan prestigioses com Dupuis, Dargaud o Soleil, que mostren la presència activa d’aquests autors al mercat del còmic francès, el més important d’Europa.
Inauguració: 9 de novembre, a les 20h.
Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius de 10 a 14 h (dissabtes tancat).
________________________________________
Del 12 al 30 de novembre
Centre Cívic Sant Ildefons (c/Gerdera s/núm.)
Alumnes escola Joso
Comptarem amb obres originals dels joves alumnes de l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals. Escola fundada al 1982 i que s’ha convertit amb els anys en el major centre especialitzat en l’ensenyament de còmic de tota Europa.
Horari: de dilluns a divendres de 15 a 22h
________________________________________
Del 12 de novembre a l'1 de desembre
Biblioteca Marta Mata (c/Rubió i Ors, 184)
Núria Pompeia: sola davant la vinyeta
Nuria Pompeia va ser una ninotaire pionera, solitària durant molt de temps, una dona en un ofici dominat pels homes i es va guanyar un espai propi i un respecte pel seu estil gràfic i el seu punt de vista irònicament femení.  En aquesta mostra, del Col•legi de Periodistes de Catalunya, repassarem  la seva obra  com a dibuixant per a la premsa i també com autora de llibres d’humor gràfic com: Y fueron felices comiendo perdices…, La educación de Palmira, Mujercitas…
Horaris: de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h, i dimarts i dissabtes de 10 a 14h.
________________________________________
Del 15 de novembre al 2 de desembre
El Diván de los Sentidos (C/Cornellà Modern, 16)
Còmic Made in Cornellà: Guille de las Heras
Crítica social, il•lustració infantil, còmic, dissenys per a samarretes, fantasia... A aquesta exposició podreu veure algunes de les obres més representatives de la encara jove carrera artística de Guille de las Heras, estudiant de còmic i il•lustració de Cornellà de Llobregat. Diuen que una imatge val més que mil paraules... doncs bé: aquesta és una novel•la de la seva vida!!
Horari: de dilluns a dissabte de 13 a 16h / divendres i dissabte de 20 a 24h.
________________________________________
Altres activitats i divulgació
 
CÒMICS A LES BIBLIOTEQUES
Contacontes de còmics
9 de novembre, a les 18h
Biblioteca Central de Cornellà (c/Mossèn Andreu, 15)
Hora del còmic, a càrrec de la Núria Urioz
16 de novembre, a les 18h
Biblioteca Central de Cornellà (c/Mossèn Andreu, 15)
Hora del còmic, a càrrec de l'Elisabeth Ulibarri
21 de novembre, a les 18h
Biblioteca Marta Mata (c/Rubió i Ors, 184)
Hora del còmic, a càrrec d'Anna Casals

Club de lectura
27 de novembre, a les 19h
Biblioteca Central de Cornellà (c/Mossèn Andreu, 15)
'Arrugas', a càrrec de Jordi Coll
La Biblioteca Central de Cornellà us oferirà una guia sobre els nous talents del món del còmic!! No us la perdeu!!
 
CÒMICS I ANIMACIÓ
15 de novembre, a les 18h
Biblioteca Marta Mata (c/Rubió i Ors, 184)
Anima't: visionat de 'Devil May Cry'
 
CÒMICS ALS BARS
Delícies de Còmics
Ruta gastronòmica per bars i restaurants de la ciutat. Farem un recorregut per diferents personatges de còmic amb una tapa consumició a preus populars. Per consultar els locals adherits: www.cornelladellobregat.eu

 
________________________________________
Més informació:
Departament de Joventut
Plaça dels Enamorats, 6 - 08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 02 12 (extensió 1472)
E-mail: comics@aj-cornella.cat
Trailer, Servei d’Informació Jove / Craj, Centre de Recursos Juvenils
(Centre Cultural Joan N. García-Nieto),
carrer Mossèn Andreu, 17 - 08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 376 35 61
E-mail: trailer@aj-cornella.cat

 
Creación de la ficha (2012): Félix López. · Datos e imágenes tomados del sitio web del evento.
CITA DE ESTA PÁGINA / CITATION:
Félix López. (2012): "28 Mostra del cómic a Cornellà 2012" en Tebeosfera. Disponible en línea el 9-VI-2024 en: https://www.tebeosfera.com/promociones/28_mostra_del_comic_a_cornella_2012.html