Libro de 128 páginas en color encuadernado en rústica.
El llibre
Hergé, el pare de Tintín, era un gran aficionat a la música i al ball. I, evidentment, als seus còmics hi ha música, molta música.
Cada lector i lectora sap com sonen aquestes cançons al seu cap. De vegades, fins i tot hem hagut d’inventar melodies per a elles. A més, a les diverses traduccions dels àlbums, els traductors, han adaptat els temes musicals segons han cregut convenient, allunyant-se de l’original.
En aquest llibre podrem comprovar quines van ser les cançons escollides per Hergé i escoltar com sonaven per al dibuixant.
Perquè, a més, aquest és un llibre interactiu. Cadascuna de les cançons d’aquesta recopilació inclou un enllaç URL en forma de codi QR perquè el lector en pugui gaudir d’elles.
L’autor
DAVID BAKER I FOIX (Barcelona, 1963)
-Lector de Tintín des del set anys ha esdevingut divulgador tintinaire.
-Membre fundador de 1001, Associació Catalana de Tintinaires (2003). Pertany a la junta directiva de 1001 des de la seva fundació.
-També va participar en la fundació de l’associació ¡Mil Rayos!, i pertany a la junta directiva de ¡Mil Rayos! des de la seva fundació.
-És conegut en ambients tintinaires amb el malnom de Xifort, manllevat del seu avi, Pere Foix i Cases, que va ser periodista i polític.
-Coordinador de la revista de 1001 “Jo encara diria més”, Cap de Redacció de la revista de ¡Mil Rayos! i del seu butlletí digital “Y centellas”, així com d’altres butlletins digitals de tema tintinaire.
-Autor dels llibres “111 personatges que van inspirar Hergé” (2018) i “111 pel·lícules que van inspirar Hergé” (2019) i co-autor de “Tintinaires de Catalunya” (2016).
-Comissari de les exposicions “Tintín en blanc i negre”, ”, “Jo encara diria més -mostra de llengües tintinaires” i “A l’Oest, més cap a l’oest-mostra de geografia tintinaire” i ha estat co-comisari de la mostra “Tintinaires de Catalunya”.
-Autor de la sèrie de quadernets monogràfics “Els Quaderns d’en Xifort”. Aquest 2024 ha publicat el 20è quadernet.
-Col·laborador habitual de les revistes “Jo encara diria més” (de 1001), “Mil Rayos” (de ¡Mil Rayos!) i de “Tintinism” (revista de l’associació tintinaire sueca Generation T) així com del butlletí digital “Y centellas”.
-Autor de tres curtmetratges i un migmetratge de temàtica tintinaire.
-Conferenciant habitual, ha participat en diverses taules rodones i ha col·laborat amb alguns programes ràdio de l’extinta Catalunya Cultura, de RAC 105 i de la Cadena SER.
-També va participar en el vídeo promocional de l’antic Canal + per a la pel·lícula d’Spielberg El secret de l’Unicorn.
Pròleg d’Albert Ferrer i Flamarich, musicògraf i historiador