Cuaderno grapado con páginas impresas en color más cubiertas en color. Publicación dirigida a los jóvenes lectores que también podía adquirirse junto con la compra de la revista sobre historia Sàpiens por el precio adicional de un euro.
Contuvo tres secciones de historieta de diferente extensión.
Información promocional:
En aquest número
Dossier: Les lletres dels déus
Els antics egipcis van dissenyar un sistema molt enginyós per anotar allò que els importava
Els egipcis van ser un dels primers pobles a utilitzar l’escriptura. Els jeroglífics van aparèixer fa més de 5.000 anys i creien que era un regal del déu Thot. Durant una pila de temps els van fer servir per deixar ben apuntats els seus costums, la seva història i les seves creences. Escrivien en totes les superfícies possibles: sobre la pedra de les parets, sobre la fusta dels sarcòfags de les mòmies o sobre el papir dels llibres, entre d'altres. T'expliquem quins egipcis podien aprendre a escriure i com ho feien, el significat d'una escena del 'Llibre dels Morts' i, fins i tot, com es fa un papir pas a pas!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Eva Palomar
Dosser: Com es van desxifrar?
Els soldats de Napoleó van trobar una pedra plena d'escrits a la vila egípcia de Rosetta
L’últim text jeroglífic que s’ha trobat el van escriure l’any 394. Des d’aleshores, ningú no els podia llegir. Eren el testimoni mut d’una cultura impressionant, i els viatgers pensaven que contenien fórmules màgiques i tota mena de secrets fascinants. Gràcies a haver-nos permès entendre el llenguatge dels egipcis, la pedra de Rosetta es va convertir en una de les pedres més importants de la història.
Ilustracions: Eva Palomar
Déu Thot (Il·lustració del número 8 del Petit SÀPIENS)
Dossier: Com funcionaven els jeroglífics?
De dreta a esquerra o d'esquerra a dreta, sense espais, punts ni vocals... Així era l'escriptura dels egipcis
Si volguéssiu aprendre a llegir bé els jeroglífics, estaríeu una pila d’anys estudiant llibres ben gruixuts, i segur que us agafaria més d’un mal de cap. Però, perquè us en feu una idea, us hem preparat algunes pistes fàcils. Us atreviu a escriure el vostre nom?
Il·lustracions: Eva Palomar
Còmic / Hora Zero: Jeroglífics terrorífics
De cop, les lletres de l'alfabet han desaparegut i al seu lloc s'hi troben els jeroglífics egipcis. El culpable ha estat el doctor Miratge, que demana molts diners per desfer el seu encanteri i retornar a la normalitat. Podran atrapar-lo els agents?
Guió: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages i Gallard
Catalunya medieval: La vida dels monjos a Santes Creus
Us expliquem com era el dia a dia en aquest monestir de l'orde del Cister
El Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus és una de les joies medievals de Catalunya i, tot i que avui ja no hi ha monjos, durant molts segles hi van fer vida. Pregar i treballar eren les dues activitats bàsiques de l’orde del Cister. Us expliquem com era el seu dia a dia amb la frase en llatí 'Ora et labora' (en català 'resa i treballa') com a lema.
Reportatge: Els primers superherois!
El Zorro, l'Ombra o el Ratpenat Daurat van ser els primers personatges que van salvar els problemes del món
El 1929, els Estats Units van caure en una gran crisi econòmica que va deixar moltíssimes famílies sense ni un ral. La vida era molt difícil i la gent volia distreure’s sense gastar-se gaires diners. Per això es van fer molt populars les revistes barates i els còmics que sortien als diaris. En aquelles històries, herois de fantasia solucionaven tots els problemes del món... i els dolents sempre perdien! Us mostrem els cinc avantpassats dels superherois que tots coneixem.
Il·lustracions: Pol Cunyat
Bú i Ag Petit Sàpiens 8
Còmic / Bú i Ag: Bú i Ag, els zombis i la història cadàver
Un forat negre s'està endrapant el món, però el científic Stephen Hawking té la solució
Trepax
Natura: Posidònia, el tresor submarí de Formentera
Aquesta planta aquàtica només es troba a la Mediterrània i és la més vella del món
Les platges de sorra blanca d’aquesta illa són tan boniques que s’han fet famoses al món sencer. Sabeu per què les seves aigües són tan cristal·lines? Doncs gràcies a la presència d’una planta aquàtica que s’anomena com el déu grec del mar: la posidònia oceànica.
Còmic / Searching for the Oglalas: Searching for the Oglalas
En aquest capítol, la Tunweya no entén com la boxa pot ser divertida
Dos homes forts i robustos estan preparats per combatre a l'oest americà. La Tunweya pensa que es tracta d'una baralla de debò, però descobreix un nou esport que escapa a la seva comprensió: la boxa.
Oriol Canosa i Jordi Sunyer